sunnuntai, 4. joulukuu 2011

Maailma avartuu

Pennut ovat kasvaneet kovasti ja nyt on kaikilla pennuilla silmätkin jo auki. Bertta on toipunut leikkauksesta todella hyvin ja alkuviikosta Bertta sai tikit pois joka helpotti Berttaa kovasti, koska ne pistelivät inhottavasti mahaa. Tais Bertta myös olla tyytyväinen ettei sille enää tarvi laittaa minun hienosti duunaamia "suojaa tikit kuralta" housuja. Pentulaatikkoon on jo tehty ensimmäinen laajennus, koska pennut ovat osoittautuneet varsin uteliaksi saatuaan silmät auki....luvattomat rajaloikkaukset alkoi jo olla päivittäistä, mutta reppanat eivät vielä osanneet mennä takaisin pesään ja siitäkös hätä syntyi. Pennuista on enää kotia vailla yksi uros...toivottavasti sillekin löytyy uusi koti.

Myyllä myös heräsi äidin vaistot ja se vain uikutti pentujen perään koska oli vakaasti sitä mieltä että nehän on hänen pentuja. Kovasti koitin Myylle selittää että nauttis nyt tästä rauhallisuudesta, koska sitten kun pennut saavat jalat alle niin Myy on se joka juoksee yläkertaan nukkumaan omaan rauhaan. No ei se auttanut joten sitten piti hakea Myylle vähän lääkettä tähän harhaluuloon koska Myy lopetti myöskin syömisen. Onneksi Myy alkaa jo toipua ja uikutus on loppunut ja ruoka alkanut maittamaan.

Pennut ovat myöskin saaneet väliaika nimet. Perinnettä noudattaen tälläkin kertaa nimet tulevat Leevi and the Leavings biiseistä. Joten saanen esitellä:

Amalia

Esa

Kyllikki

Teuvo

 

 

sunnuntai, 20. marraskuu 2011

Pennut ovat syntyneet

Vihdoin ja viimein Bertan pennut ovat syntyneet. Pennut syntyivät torstain ja perjantain väisenä yönä 18.11.2011 hätäsektiolla. Keskiviikko iltana Bertta aloitti läähättämisen ja siinä sitten Bertan kanssa valvoin koko yö. Torstai aamuna Tiina saapui apurikseni ja illalla Bertalla alkoi supistukset. Kovista ponnistuksista huolimatta pentuja ei vaan tullut ulos. Aluksi ajattelimme että jos siellä on joku pentu hankalassa asennossa yrittämässä ulos, tai kenties iso pentu tulossa joten kokeilimme Tiinan kanssa kaikkia mahdollisia keinoja Berttaa auttaaksemme, mutta tilanne ei muuttunut miksikään.

Lopulta oli otettava yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin joka sitten sanoi että varmaan täytyy tehdä sektio, mutta koska on yö niin hän ei saa avustajaa paikalle että meidän vastuulle jää pentujen elvytys. Siinä vaiheessa minulla alkoi jo paniikkikarpalot nousta otsalle. Tovin seurattuamme ja tunnusteltuamme Berttaa ei auttanut muu kuin pakata Bertta ja tykötarpeet autoon ja suunnata kohti Inkeroisia. Eläinlääkärikin totesi että ei sieltä ole ketään tulossa ulos että on tehtävä hätäsektio.

No eihän siinä muu auttanut. Eläinlääkäri näytti että tossa on paperia ja tuossa ruisku josta laitettava 3-4 tippaa jokaisen pennun suuhun ja sitten pentuja täytyy kevyesti painella rintakehästä ja puhallettava ilmaa suuhun kunnes virkoavat. No tässä vaiheessahan minä jo ajattelin että EI OO TOTTA MITEN HEL......SSÄ tässä näin kävi!!! Mutta kun vaihtoehtoja ei ollut niin eihän siinä auttanut muu kuin toimia. Siinä me sitten Tiinan kanssa yöllä kolmen aikaa, lähes kahden vuorokauden valvomisen jälkeen, availtiin sikiöpusseja ja elvytettiin 200g pentuja. Valvomisen takia muistutettiin Tiinan kanssa lähinnä zombeja joiden silmät oli kuin teevadin kokoiset ja raajat tutisi jo pelkästä väsymyksestä ja jännityksestä. Mutta saatiin kuitenkin kaikki pennut elvytettyä ja myös syy Bertan synnytyksen etenemättömyyten selvisi; siellä oli muumioitunut pentu joka tukki tien eläviltä pennuilta. Tilanteen rauhoituttua tajusin etten ollut siinä tohinassa edes kerennyt katsoa pentujen sukupuolia...no siltä tuli 2 urosta ja 2 narttua.

Bertan herättyä pääsimme lähtemään takaisin kotiin. Kotona Bertta vähän aikaa ihmetteli pesän reunalle et onks noi mun, mutta alkoi sitten imettämään ja putsaamaan pentuja.

Pennut voivat hyvin ja Bertta on taas kerran osoittautunut mahtavaksi emoksi! Myy on kovin ihmeissään ja hieman apeanakin kun Bertta vaan viettää aikaa pentujen kanssa eikä tule leikkimään.

Nii ja BERTAN  KANSSA KIITÄMME SUUUUURESTI TIINAA KAIKESTA AVUSTA!!!

 

 

perjantai, 4. marraskuu 2011

Pentuja tulossa

Bertta (Sinetan Anemone) on siis tiineenä ja odotettavissa on 6-7 pentua, eli vauhdikasta menoa on taas luvassa! Bertan sulho oli HeJW-10 JW-10 Hjohoo's Hjo're Just My Kind eli Morris. Sekä Bertta että Morris on molemmat silmä- & polvitarkastettuja, sekä Bertalle on tehty luonnetesti (155 pistettä). Pentujen pitäisi syntyä viikolla 46, eli ei enää mene kauan. Taitaa minua taas jännittää enemmän kuin Berttaa :D

Tässä kuva sulhosta:

Hjohoo's Hjo're Just My Kind                                             kuva: Tiina Markula

 

 

keskiviikko, 31. elokuu 2011

Meillä alkoi loma

Nyt on meidän koirien osalta kesän kisat kisailtu ja nautitaan vaan olostamme. Kisoissa onkin tullut kierreltyä tänä vuonna paljon, mutta on se tuottanut tulostakin. Myy ei juurikaan ole kisoihin osallistunut, mutta Bertta sitäkin ahkerammin. Välillä Bertta on pärjännyt todella hienosti ja välillä...noh ei niin hienosti.

Vuoden ehdottomasti paras saavutus oli Saarijärvellä 6.8.2011 kun Bertta oli PN-1 + SA  ja sai ensimmäisen sertin, sekä oli myöskin ROP. Vuokrasimme porukalla mökin Jalasjärveltä, josta sitten kävimme Jarmon kanssa Saarijärvellä kisoissa ja Anne ja Äitini kävivät Honkajoella kisoissa. Annen ja Tatun :D koira Kusti (Rocco´s Collar Cash Only Please) oli PU-1 + SA sai sertin, sekä oli ROP. Valitettavasti pirtsakka cairnimummomme Sissi ei ollut tuomarin mieleen. Kisojen jälkeen tuli sihautettua muutama kuperkeikkajuoma (tosin kuperkeikkoja ei tullut tehtyä) saunan kera. Kuten jo facebookissa kirjoittelinkin niin lähes tuhat kilometriä tuli autossa istuttua ja ajoimme ohi Särkänniemen, Ikaalisten kylpylän, TI-TI Nallen talon, Mahlun maapallopatsaan, Tuurin kyläkaupan ja Ähtärin eläinpuiston, enkä päässy minnekkään, vaikka kuinka yritin...täytynee yrittää ens vuonna vielä kovemmin.

 

 

tiistai, 24. toukokuu 2011

Iloisia uutisia!

Kesä on vihdoinkin tullut ja kisakausi kunnolla alkanut. Viime sunnuntaina oltiin Bertan ja Myyn kanssa Haminassa näyttelyissä. Ilma oli kaunis ja päivä yllätyksiä täynnä. Paikalla oli myöskin Bertan emä Sissi ja Bertan pennuista Myyn lisäksi Elli ja Sera. Kaikista ennakko-odotuksistamme huolimatta nuorten luokassa Elli sai EH:n, Myy ERI -2 ja Sera ERI-1 + SA. Olimme kaikki hieman ihmeissämme Ellin EH:sta, koska Elli ei kyllä ole EH:n koira...tietysti hieman puolueellista minun on sanoa, koska Elli on kasvattimme, mutta silti olen tässä asiassa täysin erimieltä tuomarin kanssa. Mutta minkäs teet, tämmöistä tämä harrastus välillä on. Bertta oli hienosti avoimessa luokassa ERI-1 + SA ja Sissi veteraaniluokassa ERI-1+ SA+rotunsa paras veteraani! Paras narttu kehän alkaessa olin huulipyöreänä kun kehään oli kelpuutettu vain Sissi, Bertta ja Sera! Sera vei voiton saaden ensimmäisen sertin ja cacibin ollen myöskin ROP ja Bertta oli PN-2 ja sai vara sertin ja vara cacibin ja big mama Sissi oli PN-3. Tuomarina toiminut Saija Juutilainenkin oli ihmeissään kuulessaan että PN kehässä oli kolme sukupolvea. Täytyy kyllä hehkuttaa ETTÄ AIKASEN MAHTAVAA! ja erityiskiitokset Annelle Bertan ja Myyn esittämisestä!!!

ROP Sinetan Cmulan & VSP Hjohoo's Hjo Bring Love To My Life

Luna sai pääsiäisenä pennut. Valitettavasti en päässyt paikalle, mutta puhelin päivystys oli auki lähes koko yön. Hienosti Tiina selvisi, vaikka alkujännistystä olikin ja Luna sai 5 pentua; 3 narttua ja 2 urosta. Olen jo kyllä käynyt katsomassa pentuja livenä (ja aijon mennä uudestaakin) ja ne ovat todella suloisia. Kannattaa käydä katsomassa kuvia Tenavista Tiinan blogista (sinne pääsee tuosta koirakaverit kohdasta klikkaamalla Luna ja Sera)

Bertalla ja Myyllä on myös kaikki hyvin. Lumien sulettua ollaan käyty metsäretkillä ja lähi pellolla naapurin Hertan + omistajan kanssa. Bertta ja Myy todella nauttivat kun pääsevät juoksentelemaan vapaana. Tosin onnistuvat ne joskus tekemään pieniä yllätyksiäkin. Eräällä metsälenkillä Myy päätti mennä suohon uimaan...no oli Myy sen näköinenkin! Tässä kuvaa Bertasta, Hertasta ja Myystä pellolla.

Ja loppukevennys. Bertta ja Myy osallistuivat myöskin jääkiekon MM-kisojen finaalin katsomiseen. Tosin Myy oli koko kisojen ajan kovin ihmeissään miksi Jarmo huusi niin kovin Mertarannan tahdissa telkkarille. Reppana luuli välillä että hänelle huudettiin ja Myy oli silmät suurina ja korvat luimussa ihmetellen et mitä mä muka nyt tein!?

 

 

maanantai, 7. maaliskuu 2011

Hei kaikille!

Talvi on mennyt pakkasia pakoillen sisätiloissa. Koiranäyttelyistäkin pidettiin pienoin tauko. 5.2.2011 Olimme Annen, Tiinan ja Marin kanssa Keuruun näyttelyssä. Koiriakin meillä oli ihan kiva määrä mukana; Bertta, Sissi, Luna, Sera, Eino, Kusti ja Capo. Anne oli löytänyt netin kautta kivan mökin, joten menimme sinne jo kisoja edeltävänä päivänä. Mökillä oli myös vene, jolla Anne uhosi soutavansa, vaan uhoamiseksi se sitten jäi.

Mökillä Bertta löysi elämänsä uroksen...Capon. Bertta ei yleensä välitä uroksista  (ellei ole juoksut), mutta Capossa oli jotain mitä Bertta ei voinut vastustaa. Bertta vähän väliä pinkaisi yläkertaan Capon luokse....edes avonaiset rappuset (joita Bertta pelkää) ei Berttaa pidätellyt. Siellä ne istuskelivat Capon kanssa vierekkäin ja katselivat mitä alhaalla tapahtuu. Valitettavasti tämä rakkaustarina ei tule koskaan tuottamaan "hedelmää". Bertta ja Capo ovat serkuksia eli sukusiitosprosentti olis jos 4 sukupolven mukaan 6,41%,harmi :D

Kisoissa Bertta ei pärjännyt, tuli EH. Bertan jälkeläinen Sera sai ERI:n ja oli luokassaan kolmas, HIENOA! Sissi sitten pärjäsikin erittäin mahtavasti ollen paras narttu 2, rotunsa paras veteraani ja Best In Show 3 veteraani. Sissiä "mummoa" on kyllä ihana esittää kun se on niin reipas ja taikasana "nakki" toimii aina! Onnea myös Annelle Einon paras uros tittelistä ja varsinkin siitä sertistä!!!

Pakkasten hellitettyä ollaan käyty Onnin ja Carlon kanssa jäällä. Myy ja Onni peuhaavat innoissaan ja Bertta toimii esiliinana. Jos Onni yrittää jotain kyseenalaisia leikkejä, niin Bertta menee ärähtämään Onnille :D Bertta ja Myy ovat olleet innoissaan kun ovat päässeet pitkän tauon jälkeen juoksentelemaan vapaasti tässä hieman kuvia:

Myy ja Onni peuhaa

Myy ja Bertta

Seikkailulla

Myy

Kamut

Ja vielä pentu uutisia:

Bertan sisko Luna (Sinetan Asters FI MVA) on astutettu Sakun (Sandico Sky Harbour FIN, EE, BY MVA) kanssa. Eli luvassa voi olla ihania pikku palleroita!