sunnuntai, 1. marraskuu 2009

Marraskuun aloitus

Ihana päivä 1.11.2009. Ei muuta kun koirat autoon ja metsälenkille. Pakkasta -4 ja järvet olivat kauniissa riitteessä. Netta katsasti vanhoja uimapaikkoja ja varmaan ihmetteli veden uutta olomuotoa; tassut lipesi yms!

Kirjoittanut: Anja Linnasmaa

 

 

perjantai, 20. marraskuu 2009

Tuolta se tuli ja tuonne se meni....

Olen kokonaan unohtanut kertoa kuinka Bertta pelästytti autovarkaan pihaltamme. Viime lauantaina oltiin Bertan kanssa lähdössä viimeiselle happihyppelylle ja kun päästiin pihalle Bertta sanoi WUH! Jonka jälkeen pihan perältä autojen välistä sinkaisi nuori jannu hirveetä vauhtia pihan poikki karkuun. Aluksi kattelin hölmistyneenä että mikäs sille tuli ja sitten hokasin et ei tainu kaveri olla ihan vaa iltalenkillä. Käveltii siinä vähän matkaa Bertan kanssa, mutta ei sitä enää näkynyt missään. Tietenkään minulla ei ollu puhelinta mukana, joten sitten mentiin sisälle soittaa poliisille. Naapurin autosta se oli kerenny hajottaa sivupeilin?!? Tais olla todella kova tarve peilille...Käytiin myös herättämässä naapuri ja sitten odoteltiinkin pihalla poliisia. Jotta onhan toi meijän Bertta aika pelottava....olis se ainakin hyppiny ja heiluttanu häntääsä jos olis saanu sen onnettoman varkaan kiinni

Kirjoittanut: Inka Linnasmaa

 

 

tiistai, 17. marraskuu 2009

Bertan ja Myyn elämää

Niin ne pennut ovat lähteneet ja Jurvala rauhottunut. Bertta otti pentujen lähtemisen yllättävän hyvin....jäihän Bertalle tänne Myy (ent. Laura) kaveriksi. Laura sai uuden nimensä Leevi And The Leavingsin Laura, Jenna, Ellinoora, Alexandra, Camilla Jurvanen biisistä: "Ristiäisvieraat vielä hämmästyy kun nimeksi lapselle ei kelvannut sittenkään se pikku Myy ". Siis samaisesta kipaleesta mistä Jurvasten nimet oli alunperinkin. Pennut lähtivät yksitellen viime perjantaina ja lauantaina kunnes jäljelle jäi vain Myy ja Rami. Vasta kun Myy ja Rami kävivät syömään Bertta huomasi että nyt pääluku ei täsmää ja käveli ympäri taloa pienesti haukahdellen...jotta tulkaa nyt muutkin syömään. Mutta sitten Bertta rauhoittui. Maanantaina sitten lähti Ramikin maailmalle.

Myy on ollu kovin ihmeissään ulkona olevista hajuista ja äänistä, mutta kyllä sinne on välillä tullut pienet pisutkin. Kovin kauaa ei olla ulkona kerralla oltu, koska märkä maa saa Myyn palelemaan. Oon tekemässä Myylle omaa villatakkia, mutta se on vielä vähän vaiheessa. Myy ja Bertta touhuttavat kovasti keskenään ja välillä matot ovat aivan mykkyrällään :D Huvittavinta on jos Myyn kanssa mennään ulos ja Bertta jää kotiin yksin niin Bertta pistää ulvonnaksi, mutta jos Myy jää yksin kotiin kun lähetää Bertan kans ulos, niin Myy ei ole juuri milläskään.

Muillakin Juravasilla on mennyt todella hyvin uusissa kodeissaan. Joten ei ole tarvinnut olla huolissaan :D Ellin nimeksi tuli Zara, Alexandran Elli Alexandra, Camillan Sera, Rami on ainakin vielä Rami ja Jennasta jäi Jenna....hienot nimet kaikilla!

Kirjoittanut: Inka Linnasmaa

 

 

tiistai, 10. marraskuu 2009

Lähdön aika lähenee

Niin se on aika mennyt todella vauhdikkaasti ja Jurvaset lähtevät loppuviikosta uusiin koteihin. Välillä on todella haikea mieli, mutta välillä taas tuntuu että onneksi tämä meno kohta rauhottuu....varsinkin kun Jurvaset ovat vauhdikkaalla töllöily tuulella. Viimeaikoina Jurvasten temperamentti on alkanut kehittymään kunnon murinan kera. Painimatsit Jurvasten kesken ovat välillä aika rajun näköisiä ja välillä myös Bertalla menee kähinöintiin hermo ja se läksyttää pentuja. Alexandrasta on tullut todellinen vuoristokiipelijä....siinä ei pienet eikä suuremmatkaan esteet pitele....monet kerrat ollaan Alexandran kanssa kohdattu toisemme aamulla keittiössä :D

Maanantaina pennut kävivät pentutarkastuksessa ja saivat sirut. Koko lauma sai terveen paperit...JEEE!!! Matolääkkeetkin nautiskeltiin maanantaina....ilmeistä päätellen ei maku ollut yhtään parantunut sitten viime kerran. Bertta kävi myös tohtorilla ja sai lääkettä korvatulehdukseen ja Berttaa kiusanneeseen tiputteluun.

Mutta kyllä varmaan jonkinlainen pieni haikeus jää kun Jurvaset lähtee, mutta onneksi Laura jää meille ja muutkin pennut ovat inhimillisten etäisyyksien päässä :D

Kirjoittanut: Inka Linnasmaa

 

 

maanantai, 2. marraskuu 2009

Vauhti kiihtyy

Jurvaset kasvavat ja voivat hyvin. Hampaat ovat alkaneet puhkeamaan. Varvas parat ovat kovalla koetuksella ja koska ne kuuluu purukielto alueeseen ne tuntuvat kiinnostavan entistä enemmän. Välillä meinaa vedet nousta silmiin kun pennut joukkorynnäköllä hyökkää varpaisiin. Kengät ja matonkulmat ovat toinen suuri mielihalun kohde....järsiminen on vaan niin ihanaa!

Kirjoittanut: Inka Linnasmaa

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Ladataan...