maanantai, 21. syyskuu 2009

VAUVOJA

Heippa KAIKKI meillä on uutisia: Sinetan Anemone (Bertta) synnytti  tänään viisi narttua ja yhden uroksen. Ja hurraa, tällä kertaa kaikki meni niin hienosti; kuin olisi lukenu kasvattajan peruskurssin kirjaa. HYVÄ. Pentujen painot sopusuhtaisia 202 - 169 grammoina. Ensimmäisen pennun syntymän jälkeen Bertta oli ihan hölmistynyt; kuka toi on, mutta hokasi aika nopeasti, mikä on mamman rooli. Sitten putsas ja vahti vauvojaan.

Synnärin henkilökunta(Inka ja Anja) on aika puhki. Aamuyöstä nukuttiin pari tuntia ja ei muuta kun töihin. Päivystys siirtyi Papalle ja Jarmolle. Toivottavasti kaikki jatkuu hyvin; KUVIA tulossa, kunhan skarpataan. Huomenna on vielä reissu kannuskynsien poistoon.

Kirjoittanut: Anja Linnasmaa

 

tiistai, 15. syyskuu 2009

Mielikuvitus koetuksella

Bertta jatkaa paisumistaan, mutta samalla ruokahalu on kadonnut. Mielihalut vaihtelee päivittäin, välillä nappuloiden kanssa kelpaa piimä ja välillä vesi....toisinaan taas tonnikala, jauhelija, makaroonilaatikko, purkkiruoka, lihapullat tai kermaviili. Tai sitten nyrpistetään nenää ihan kaikelle. Makuuhuoneen ovi on laitettava aamulenkin jälkeen kiinni tai Bertta ahtaa itsensä sängyn alle piiloon, sieltä se sitten mulkasee "syö ite" katseella ja käy nukkumaan. Jotta jep,jep! Ja jos sattuu että Bertta jonkun ruokayhdistelmän hyväksyy se jaksaa syödä siitä max. desin verran ja seuraavalla tarjoilukerralla ei varmasti kelpaa. Tänään keksin piilotella nappulakasoja pitkin eteistä ja Bertta innostu etsimään niitä...huomenna ei varmaan tämäkään keino enään toimi. Mutta onneksi on jo varasuunnitelma...laitan nappulat puuhaleluihin, jospa sillä selvittäisiin huomisesta . Ylihuomisen suunnitelma on vielä mietintäasteella.

Pennut ovat jo alkaneet liikkumaan Bertan masussa...välillä on aikamoista melskettä. Tänään hain äitiltä pentulaatikon ja muut tykötarpeet. Loppuviikosta pitäisi järjestellä makuuhuone synnytysvalmiuteen, päivät vähenee kovaa vauhtia!

Kirjoittanut: Inka Linnasmaa

Kommentit

Ladataan...